Kopīgs darbs... un brīnišķīgs rezultāts

img

Kad šī gada pavasarī Krās- lavas novada dome izsludināja kārtējo projektu “Iedzīvotāji veido savu vidi”, piedalīties tajā domas nebija, kaut gan jāpiebilst, ka jau iepriekš, pateicoties tieši šim projektam, tika labiekārtota un padarīta skolēniem droša Krāslavas Valsts ģimnāzijas apkārtne – ierīkots žogs apkārt sporta laukumam, kā arī izvietoti soliņi un atkritumu tvertnes pie sporta laukuma skrejceliņa. Nepārprotami – projekta “Iedzīvotāji veido savu vidi” ideja ir brīnišķīga, un ikvienam tiek dota lieliska iespēja darboties vietējās vides labiekārtošanā.

Līdz projekta pieteikumu iesniegšanas beigām bija atlikušas vien dažas dienas, kad mūsu ielu – Zaļā, Spīdolas, Tautas – māju iedzīvotāji vienojās: ja jau tāda iespēja tiek dota, tad tā ir jāizmanto! ...un uzrakstījām projektu “Mēs par sakoptu un drošu vidi”. Tajā pastāstījām, cik skaista ir mūsu apkārtne, cik daudz krāslaviešu nāk uz šejieni atpūsties – vasarā Daugavas krasts ar baltajām smiltīm vilina vien; pavasarī nav brīnišķīgāka skata, kā vērot, kā Daugavā ledus iet; ziemā viss krasts ir slēpju sliežu rakstiem izrotāts, bet rudenī – tāds miers, harmonja un...krāsas! Pieminējām, cik bieži šeit var satikt jaunos vecākus, kas kopā ar bērniem pastaigājas šajā zaļajā un klusajā pilsētas nostūrī, kā arī to, ka ļoti bieži pie ebreju kapiem ir redzami ārzemnieki, kas atbrauc apkopt savu tuvinieku kapu kopiņas...
Vārdu sakot, vēlējāmies šo vietu padarīt vēl skaistāku, tas ir, apzaļumot, un drošāku – ierīkot jaunas šūpoles, jo vecās jau sen vairs nebija lietojamas, vēl vairāk – tās bija bīstamas lietošanā, jo bija salauztas kāpnītes, dzelzs slīdkalniņš bija deformējies.
Novada dome atbalstīja mūsu ideju!


I. Stikute
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 58 (04.08.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.