1888. gadā - atrasts Džeka Uzšķērdēja pirmais upuris

Ir iemesls!

Galvenais aizdomās turamais - karalienes mazdēls

Stāsts par Džeku Uzšķērdēju satrauc prātus līdz šim laikam. Noziegumi tika paveikti pirms vairāk nekā simts gadiem, taču vainīgais šajā lietā vēl joprojām nav noteikts. Piecas vieglas uzvedības sievietes kļuva par nezināma atriebēja upuriem. Slepkavības bija tik asiņainas, ka pārspēt Uzšķērdēju nežēlībā neviens nav varējis līdz mūsu dienām. Izmeklētājiem neizdevās atklāt ne tikai nozieguma motīvus, bet arī slepkavas personību. Taču versiju bija daudz. Turklāt galvenais aizdomās turamais bija karalienes Viktorijas mazbērns, princis Alberts Viktors, Klarenesas hercogs...
Diemžēl bieži vien Dievs nedod karaliskajā dinastijā dzimušiem “asins prinčiem” ne prātu, ne apķērību. Dinastijai tā ir problēma, bet Anglijā, kur karalisko varu ierobežo parlaments, tāds karalis varētu arī eksistēt. Princis Alberts nebija slikts cilvēks. Viņam patika medīt un “sist kanti” istabenēm. Taču par viņu tika izplatītas visneiedomājamākās baumas, un viņam piedēvēja visdažādākos netikumus, visbiežāk pilnīgi nepamatoti.

1888. gadā, kad tika atrasts pirmais Džeka Uzšķērdēja upuris, aizdomas krita uz princi. Apsūdzības bija saistītas ar to, ka nākamajam troņmantniekam patika pastaigāties pa nakts Londonu, apmeklējot savas mīļākās. Veselu gadu, kamēr policija izpētīja saplosīto sieviešu līķus, karaliskā ģimene bija spiesta nekavējoties sniegt pierādījumus par to, ka viņu nesaprātīgais princis nav saistīts ar šiem noziegumiem. Alibi bija dzelžaini. Brīnumainā kārtā Klarenesas hercogs slepkavības dienā vienmēr bija kaut kur tālu no Londonas. Par spīti visiem neapšaubāmajiem pierādījumiem, princim līdz mūža galam neizdevās izvairīties no nevalodām.


Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 59 (07.08.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.