Kas labi strādā, tas labi atpūšas

img

Visu mācību gadu sporta tūrisma pulciņa “SapSan” dalībnieki ļoti nopietni darbojās: mācījās, pilnveidoja savas prasmes, kā rezultātā arī izveidojās ļoti spēcīga komanda. Komanda dažāda līmeņa sacensībās piedalījās vidēji vienu reizi mēnesī, iegūstot godalgotas vietas gan komandas, gan individuālajā sniegumā un šādā veidā prezentējot savu dzimto novadu. Sirsnīgu PALDIES sakām Krāslavas novada domei, Robežnieku pagasta pārvaldei un Krāslavas Bērnu un jauniešu interešu centram par atbalstu, pateicoties tam mums bija iespēja braukt un pierādīt savas spējas.

Šī gada jūlija beigās, kad tika noslēgta kārtējā sezona, pulciņa dalībniekiem tika piedāvāta brīnišķīga iespēja - kopā atpūsties pie Dridža ezera un daivingot! Šo ideju palīdzēja realizēt Sergejs Šuļga, kas profesionālā līmenī nodarbojas ar daivingu, viņš arī piedāvāja nepieciešamo ekipējumu un sniedza veiksmīgas niršanas padomus. Zemūdens peldēšana, ar ko viņš nodarbojas, ir gan interesanta, gan bīstama, jo, kā viņš pats saka:”Ikviena smadzenēm ir jāsaprot, ka zem ūdens mēs arī mākam elpot”. Jaunieši (kopā bija 12 dalībnieki), kuri izvēlējās šādi pavadīt laiku, iepriekš nekad nebija peldējuši zem ūdens ar akvalangiem, un tas viņiem šķita neiespējami. Laiks mūs nelutināja, reizēm pat lija lietus, bet arī tas nespēja nevienu atturēt no niršanas. Katrs ienira, pavadīja zem ūdens noteiktu laiku, ieguva brīnišķīgas emocijas un patīkamus iespaidus – zem ūdens zivis peld līdzās un nebaidās, tām var pat pieskarties ar roku! Varēja redzēt gliemežvākus, kas salipuši skaistos rakstos, ūdenszāles, kas veido pasakaini noslēpumainu pasauli… Sergeja izveidotā zemūdens pasaule neatstāja nevienu vienaldzīgu – 5-6 metru dziļumā mēs apmeklējām ko līdzīgu piedzīvojumu izstādei – nogrimusi mašīna, telpa, kas pilna ar maisiem, netālu spogulis, kur ieraudzījām sevi un sajutāmies kā pirmatklājēji, un daudz, daudz kas cits.
Domāju, ka sezonas noslēgums maniem sporta tūrisma dalībniekiem bija brīnišķīgs un tas dos spēkus jauniem sasniegumiem jaunajā sezonā.


Dzintars Patmalnieks
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 60 (11.08.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.