Labākie futbola vārtsargi nāk no Latgales, viens no Aglonas novada, pārstāvot klubu - FK “Krāslava”

img

Tas, ka Latvijā kopumā sporta attīstība nav tādā līmenī kā Eiropā, nevienam nav noslēpums, taču neskatoties uz to, ka sporta materiālā bāze nav attīstīta pietiekamā vai vēlamajā līmenī, tieši Latgales vārtsargi tiek atzīti par labākajiem un tiek iekļauti Latvijas mēroga U-21 futbola komandā.
Par šiem sasniegumiem jāpateicas gan jauniešu vecākiem, kuri savus bērnus atbalsta sporta aktivitātēs, gan arī treneriem, kuri bieži vien tikai entuziasma vadīti uztur modrībā sporta garu.
Taču veltītās pūles nav liekas, jo šogad Latgales futbola dzīvē tās ir vainagojušās ar panākumiem. Četri Latgales jaunieši ir iekļauti Latvijas mēroga futbola komandā. Trīs no tiem ir šīs komandas vārtsargi. Priecē, ka komandas sastāvā iekļuva arī Aglonas novada Šķeltovas pagasta jaunietis Aigars Solims, kurš pārstāv FK “Krāslava”.

Kas tā ir par komandu?

Pēc astoņu gadu pārtraukuma Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) valdes sēdē tika nolemts sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) atjaunot Latvijas telpu futbola U-21 izlasi ar mērķi attīstīt telpu futbolu Latvijā, dot iespēju jaunajiem spēlētājiem sajust valstsvienības prasības jau U-21 vecumā, kā arī sagatavot tos Latvijas telpu futbola izlasei.
Pirmajā komandas koptreniņā, kurš notika 2. februārī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, piedalījās 40 spēlētāji no visas Latvijas, tiem sevi pierādīt nācās četrās atlases kārtās. Aglonas novada Šķeltovas pagasta jaunietim Aigaram Solimam izdevās tās pārvarēt un viņš ir viens no tiem labākajiem vārtsargiem, kurš pašlaik gatavojas pārbaudes spēlei ar Portugāli.
Ar Aigaru Solimu tikāmies nesen, kad viņš jūlijā Šķeltovas TN tika sumināts kā pilngadnieks, pēc neilga laika tikāmies atkal, lai iepazītos ar šo jaunieti tuvāk un noskaidrotu viņa kvēlākos dzīves sapņus.



Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 60 (11.08.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.