Kā nokļūt no Indras līdz Dagdai?

Jautājums - atbilde

Redakcijā vērsās mūsu lasītāja, Indras pagasta iedzīvotāja. Savā un citu Indras teritorijā dzīvojošo pensionāru vārdā viņa izteica raizes par to, ka kopš neseniem laikiem cilvēkiem nav iespējas no Indras ar autobusu nokļūt Dagdā. Turklāt lielai daļai iedzīvotāju tur ir ģimenes ārsti, cilvēki labprāt apmeklē Dagdas gadatirgus, veikalus, risina dažādus jautājumus… “Ja brauc pie ārsta uz Krāslavu, jārēķinās, ka šādai vizītei tiks patērēta vesela diena. Kā lai tur pagūst izdarīt vēl kaut ko!? Bet Dagdā - tuvu, ērti, ātri… Vai tiešām mums netiks dota iespēja turp nokļūt?”- satraucās redakcijas viešņa.

Lai rastu atbildi uz satrauktās lasītājas jautājumu, sazinājāmies ar Indras pagasta pārvaldes vadītāju Ēriku Gabrusāni. Izrādās, viņa ir labi informēta par radušos problēmu. Turklāt pagasta pārvaldes vadība dara visu iespējamo, lai šo problēmu atrisinātu. Lai to apstiprinātu, Gabrusānes kundze atsūtīja vēstuli, ko rakstījis Latgales plānošanas reģions Krāslavas un Dagdas novadiem. Lūk, kas tajā rakstīts:
“Par grozījumiem reģionālās vietējās nozīmes maršrutu tīklā
Latgales plānošanas reģions ir saņēmis VSIA “Autotransporta direkcija” (turpmāk tekstā – Direkcija) 2015. gada 14. jūlija vēstuli Nr.6-12/2334, kurā Direkcija, atsaucoties uz Krāslavas novada Indras pagasta pārvaldes iedzīvotāju lūgumu, lūdz izskatīt iespēju pagarināt reģionālo vietējās nozīmes maršrutu Nr. 5509 Dagda-Robežnieki (ar izpildi piektdienās) līdz Indrai. Indras ciemata iedzīvotāji Dagdā apmeklē ārstus, tirgu, veikalus un pārējās sociāli nepieciešamās iestādes, kuras nav pieejamas Indras pagastā.
Pamatojoties uz Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 5. panta (4) daļu un Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumiem Nr.634 “Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā” 171.punktu, Latgales plānošanas reģions lūdz rast iespēju līdz 2015. gada gada 21. jūlijam sniegt savu viedokli par minētajām izmaiņām. Ja noteiktajā termiņā atbilde netiks saņemta, uzskatīsim, ka priekšlikumi ir saskaņoti.”
Tā kā brīdī, kad notika saruna ar pagasta pārvaldes vadītāju, no minēto pašvaldību puses atteikums iedzīvotāju lūgumam netika izteikts, tad, visticamāk, tuvākā mēneša laikā iedzīvotāji būs nodrošināti ar autobusu maršrutā Dagda - Indra un atpakaļ.


Marina Nipāne
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 60 (11.08.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.