Dzelzceļa skandāls ir kļuvis starptautisks

Pagājušajā nedēļā aizdomās turamais par pusmiljona kukuļa saņemšanu valsts uzņēmuma “Latvijas Dzelzceļš” (LDz) valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis tika apcietināts. Lietā ir “igauņu pēdas”. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kura vadītajā nozarē noticis skandāls, demisionēt pagaidām neplāno.

Līdz apcietinājuma brīdim Uģis Magonis bija pavadījis LDz valdes priekšsēdētāja amatā gandrīz 9 gadus – kopš 2005. gada. Pirms tam, no 2003. līdz 2005. gadam, viņš bija uzņēmuma padomes priekšsēdētājs. Magoni aizturējuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki, un pēc 2 dienām, 8. augustā, Rīgas rajona tiesa sankcionēja viņa apcietinājumu.
Satiksmes ministrija nekavējoties atlaida LDz vadītāju no viņa augstā amata, motivējot savu lēmumu tā, ka valdei, kuras sastāvā ir tikai trīs cilvēki, esot jāturpina darbs parastā režīmā. Tomēr ministrs Anrijs Matīss komentāru ziņā skopojās, paziņojot vien, ka runa ir par aizdomīgu saimniecisko darījumu un ir uzsākta dienesta pārbaude. Tikmēr masu mediji ir izvirzījuši vairākas dzelzceļa skandāla versijas. Visticamākā ir tā, kas saistīta ar korupciju.


Darja Ždanova
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 62 (18.08.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.