Jautājums - atbilde

Redakcijā vērsās krāslaviete, kura dzīvo Rīgas ielā 112, ar lūgumu noskaidrot, kad šīs mājas kāpņutelpās tiks veikts remonts un vai tas vispār ir ieplānots? Pēc sievietes stāstītā, šajā mājā kāpņutelpas nav remontētas daudzus gadus. Kā pierādījumu tam, viņa parādīja fotogrāfijas, kurās redzamas vecās kāpņutelpu sienas. Izskaidrot šo situāciju lūdzām SIA “Krāslavas nami”.
Publicējam uzņēmuma vadītāja Valērija Maslova skaidrojumu.

* * *
Līdz 2013. gada beigām dzīvojamo māju Celtnieku ielā 2, Rīgas ielā 114, Rīgas ielā 112, Rīgas ielā 110, Rīgas ielā 108 apsaimniekotāja funkcijas veica SIA “Krāslavas slimnīca”, bet, sākot ar 2014. gada 1. janvāri, minēto māju apsaimniekotājs ir SIA “Krāslavas nami”.
Apsaimniekotāja maiņa notika, pamatojoties uz Krāslavas novada domes lēmumu, saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” normām, kas paredz pašvaldības pienākumu nodrošināt apsaimniekotāju daudzdzīvokļu mājās, kur pārvaldīšanas tiesības nav nodotas dzīvokļu īpašniekiem (minētās mājās dzīvokļu īpašnieki nav pārņēmuši pārvaldīšanas tiesības).
Saskaņā ar normatīvo regulējumu, mainoties apsaimniekotājam, mājas uzkrājuma fonda atlikums (ja tāds ir), tiek pārskaitīts jaunajam apsaimniekotājam. SIA “Krāslavas nami” saņēma no SIA “Krāslavas slimnīca” pārskaitījumu - visu pārņemto māju uzkrājuma fonda atlikumu, kas kopā sastādīja 10070,72 EUR, un saņemtā summa tika proporcionāli sadalīta atbilstoši kopējai dzīvokļu īpašumu platībai pārņemtajās mājās (dzīvojamai mājai Rīgas ielā 112 aprēķinātā summa — 2097,01 EUR). Mājas uzkrājuma fonda atlikums 2015. gada 31. jūlijā sastādīja 4430,84 EUR, kas nav pietiekoša summa kāpņu telpu remontam.


Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 63 (21.08.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.