Latgalē jaunieši var kļūt par speciālistiem pieprasītās profesijās

Latgales reģionā desmit profesionālās izglītības iestādēs vai to filiālēs turpinās uzņemšana projekta Jauniešu garantija izglītības programmās. Tajās viena vai pusotra gada laikā bez maksas var apgūt kādu no 32 Latgales darba tirgū pieprasītām profesijām, saņemot stipendiju līdz 115 eiro mēnesī un citas priekšrocības. Pieteikšanās izglītības iestādēs notiek līdz vasaras beigām.
Lai motivētu jauniešus vecumā no 17 līdz 29 gadiem, kuri nestrādā un nemācās, izmantot projekta Jauniešu garantija priekšrocības, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) no 13. augusta līdz 9. septembrim visā Latvijā, tostarp Latgales reģionā, īsteno sociāli izglītojošu kampaņu “Atmet BEZdarbību!”.

“Tuvojas vasaras beigas un 1. septembris, taču ir jaunieši, kas vēl nav izlēmuši, kur mācīties tālāk, vai vienkārši nezina, ko vēlas nākotnē darīt un kādu profesiju izvēlēties,” situāciju skaidro VIAA direktore Dita Traidās. “Jaunieši var izvēlēties sev tīkamu profesiju un izglītības iestādi arī citā reģionā, jo Jauniešu garantija norit visā Latvijā. Mācību laikā tiek apmaksāta dienesta viesnīca un segti ceļa izdevumi uz prakses vietu.”


Ilze Leimane
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 64 (25.08.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.