Secinājumi pēc uzvarām Starptautiskajās olimpiādēs

Par Daniela Krimana uzvarām Starptautiskajās olimpiādēs ir atspoguļots ne vienu vien reizi. Dānijā izcīnīta sudraba medaļa bioloģijas olimpiādē, Indijā iegūta bronzas medaļa fizikas olimpiādē. Līdz šim lasītājiem tika atspoguļots pats fakts par veiksmi un uzvaru, šoreiz runāsim par starptautisko olimpiāžu aizkulisēm un piedzīvojumiem olimpiāžu laikā.

Kā atzīst Valsts Izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks: “Šovasar 21 Latvijas skolēns piedalījās septiņās starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs - filozofijas, matemātikas, bioloģijas, ķīmijas, fizikas, informātikas un ģeogrāfijas. Mājās atvestas vairāk nekā desmit dažāda kaluma medaļas, gan zelta, gan sudraba, gan bronzas. Divas no tām izcīnījis Aglonas vidusskolas skolēns Daniels Krimans. Šī gada Latvijas skolēnu rezultāti pasaules mēroga olimpiādēs ir piecu gadu labākie sasniegumi, ko skolēniem paveicies sasniegt.”
Neskatoties uz to, ka valsts budžetā skolēnu atbalstam netika izsniegti līdzekļi ceļu izdevumiem uz starptautiskajām olimpiādēm, visi skolēni tomēr nokļuva uz olimpiādēm un veiksmīgi atgriezās mājās.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 66 (01.09.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.