Velomīļu pasākums “Ar veļiku pa Aglyunu” uzņem apgriezienus

Saulei karsējot, dzestram vējam dzesējot un lietum svētot, aptuveni 150 velomīļi no dažādiem Latvijas novadiem, dažādos laikos un dažādos tempos iemina pedāļus finiša zonā Aglonas iedzīvotāju rīkotājā pasākumā “Ar veļiku pa Aglyunu”.
Šogad pasākums svin savu 8. gadadienu un dalībnieku skaita straujais pieaugums liecina, ka šis pasākums tikai sāk pa īstam uzņemt apgriezienus.
Tas ir viens no veiksmes stāstiem, kad projekta ietvaros veidotais pasākums gadu laikā pārtop par tradīciju, kas vieno ne tikai Aglonas novada iedzīvotājus, bet visus Latvijas velomīļus, gan lietpratējus šajā sporta veidā, gan tos, kuriem izbraukšana ar velosipēdu ir vaļasprieks.

Pirms astoņiem gadiem Aglonas iedzīvotāju grupa: Ingūna Barķeviča, Ināra Ukina, Ineta Valaine, Anita Bartuša, Guntis Kurcenbaums, Ņina Kurme, Andri Kurmis, Feoktists Pušņakovs, Ingrīda Spīķe un Vilis Patmalnieks pieteica projektu Preiļu partnerībai ar nosaukumu “Bez komunikācijas nav sadarbības” (Nīderlandes atbalsts). Projekta realizācijai tika piešķirts finansējums un pirmais mēģinājums projekta realizācijā varēja sākties. Astoņus gadus atpakaļ vēl nebija izveidots Aglonas novads, tāpēc ļoti svarīgi bija apjaust potenciālos Aglonas novada veidotājus. Komunikācija notika augstākajā līmenī, jo gala rezultātā tapa arī sadarbība - apvienojās topošā novada pagastu iedzīvotāji.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 67 (04.09.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.