Jans Butnickis no Podgurjes

Redakcijas viesis

“Ezerzemi” lasa ne tikai Latgalē. Neredzami pavedieni saista triju novadu avīzi ar daudzām citām Latvijas pilsētām. Laiks pierāda to, ka ar īpašu aktivitāti izceļas lasītāji no Rīgas. Regulāri apmeklējot savas dzimtās vietas, viņi bieži iegriežas arī mūsu redakcijā. Es pats ne reizi vien uzklausīju viņu sirsnīgās pateicības un laba vēlējumus. Runājot ar cilvēkiem aci pret aci, dzirdam arī kritiskas notis, bet mūs tas iepriecina. Jo kritikai ir liela nozīme avīzes un lasītāju savstarpējo attiecību ietvaros. Atbilstoši senajai tradīcijai mūsu galvenie cenzori ir abonenti, pie kuriem mēs vēršamies visgrūtākajā laikā.

Viens no mūsu avīzes uzticamākajiem draugiem noteikti ir galvaspilsētas iedzīvotājs Jans Butnickis. Pēc viņa lūguma “Ezerzemes” korespondents piedalījās jauna dievnama - Svētā Antona Romas katoļu baznīcas – iesvētīšanas ceremonijā Rīgā. Avīze arī sniedza savu artavu, iesaistoties līdzekļu vākšanas kampaņā un atbalstot mūsdienīgā katoļu dievnama celtniecību, bet 13. jūnijā baznīcu iesvētīja arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.
Septembra dienā, kārtējo reizi apmeklējot mūsu redakciju, Jans Butnickis uzsvēra: “Paldies par labu avīzi, it īpaši par rakstiem, kas veltīti reliģijai.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 72 (22.09.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.