Viņas sapņu kariete

Daiļrades šķautnes Kā vienu no visspilgtākajām personībām, ar kurām ir tik bagāta mūsu Krāslava, manuprāt, pamatoti var nosaukt arī Jeļenu Vorošilovu. Ik pa brīdim mūsu ceļi krustojas. Bieži redzu viņu bērnu masu pasākumu organizatoru vidū – to uzliek par pienākumu PII “Pīlādzītis” vadītājas vietnieces amats, daudzi novada un pilsētas mēroga svētki un pasākumi neiztiek bez ansambļa “Noktirne” snieguma, un šajā kolektīvā dzied Jeļena Skaistā. Viņas starojošais smaids pavisam nesen rotāja Dagdas vidusskolas zāli, jo mūs, albuma autorus, uzaicināja uz izdevuma „Latgales sirdspuksti” prezentāciju. Biju patiešām pārsteigts, kad pirmo reizi uzzināju par krāslavietes poētisko talantu, kad Jeļena prezentēja pie mikrofona savu radošo veikumu - Jāņa Raiņa vārsmu atdzejojumu... Pārsteigumi turpinājās, kad, izšķirstot šo jauno izdevumu, es atradu Jeļenas Vorošilovas dzejoli “Latgalei”... latviešu valodā.

Tajā skanēja dzejnieces dvēseles satraukuma pilnas sirdsklauves:

Latgale, pa tavām takām Mīlestības mūžu eju. Latgale, no tavām akām Dzirdu valodiņu smeļu. Latgale – tu balta skaņa Baznīctorņu zvanos! Latgale, no tavām dziesmām Ceļos dvēseles spārnos!

Lūk, tāda atklāsme, ko būtu vērts publicēt greznā fotopoētiskā krājumā! Un tas ir vēl viens apliecinājums tam, cik daudzšķautņaina ir šī radošā personība.

Aleksejs Gončarovs Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 73 (25.09.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.