“Laba sirds ir visa sākums”

Šis Raiņa dzejas citāts izskanēja kā devīze Latvijas Sarkanā Krusta Krās- lavas, Dagdas, Aglonas novadu komitejas un Norvēģijas Sarkanā Krusta Nord-Trøndelag reģionālās komitejas 10 gadu sadarbībai veltītajā pēcpusdienā Krāslavā, 17. septembrī.
Kultūras nama foajē katru pasākuma dalībnieku sagaidīja sadarbības projekta nometnes “Domā globāli, rīkojies lokāli!” bērni, dalot koka podziņas, uz kurām katram bija jāuzraksta savs vārds. Turpat podziņas tika iešūtas rāmītī - jaukā dāvaniņā, kas vēlāk aizceļoja uz Norvēģiju. Draudzīgo atmosfēru papildināja Šķaunes nodaļas meistares Renātes Arikānes skaistās lelles un Bērziņu nodaļas smaržīgās un veselīgās tējas.

Pasākumā tika cildinātas cilvēka sirds labās īpašības: mērķtiecība, aktivitāte, radošums, pacietība, optimisms, mīlestība, cieņa pret līdzcilvēkiem, labestība, labsirdība, līdzjūtība, iejūtība, vienkāršība, dāsnums, patiess smaids, humora izjūta, prieks un gandarījums.
Par katru no šīm īpašībām un to, kā tās izpaužas darbībā, Velta Daņiļeviča bija sagatavojusi foto prezentāciju, tās uzskatāmi prezentēja kāda no trīs novadu Sarkanā Krusta nodaļām. Koncertu atklāja LSK Krās- lavas, Dagdas un Aglonas komitejas izpilddirektore Sandra Molotoka, kura visus 10 gadus ir šī sadarbības projekta koordinatore. Turpmākajā koncerta gaitā uzstājās Krāslavas pamatskolas, Aleksandrovas internātpamatskolas un TDK “Raita” dejotāji, Konstantinovas, Grāveru un Kaplavas nodaļu deju kolektīvi. Auleja iepriecināja ar pašu sacerētu dzeju, Robežnieki, Ezernieki, Dagda un jaunietes, kuras Sarkanajā Krustā darbojas no bērnības – ar dziesmām. Savu prezentāciju par paveiktajiem labajiem darbiem sadarbības 10 gados un priekšnesumu – jautras dziesmiņas jauniešu izpildījumā, bija sagatavojuši arī norvēģu draugi.


Iveta Leikuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 73 (25.09.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.