Kas traucē mazā biznesa attīstībai?

Jūsuprāt?..

Zoja Mažajeva: “Esmu uzņēmēja jau vairāk nekā desmit gadus. Pēc maniem novērojumiem, galvenā problēma ir iedzīvotāju pirktspējas kritums. Mainās Krās- lavas demogrāfiskais sastāvs, pašlaik šeit dominē skolēni un vecāka gadagājuma cilvēki. Senioru vidū pieprasījums apģērbam un apaviem ir visai pieticīgs. Bēdīga tendence...”

Jekaterina Prihodjko: “Pavisam nesen uzsāku savu biznesu. Man lielākās raizes sagādā dokumentācijas kārtošana. Palīdz diploms par tirdzniecības skolas beigšanu un darba pieredze, kas ir iegūta komercfirmā. Atbalsta arī individuālie komersanti ar lielāku darba stāžu. Ir pienācis tāds laiks, kad jāpaļaujas tikai uz saviem spēkiem. To es arī mēģinu darīt.”
Dina Skudra: “Es un mans dzīvesbiedrs esam debitanti mājražošanas sfērā, bet mūsu žāvētās delikateses jau iegūst popularitāti. Taču viena lieta mūs sarūgtina: Krāslavā samazinās iedzīvotāju skaits. Apmeklējot gadatirgus Viļānos un Kārsavā, rodas iespaids, ka tajā pusē dzīvo vairāk cilvēku. Žēl, ka ne visi pircēji var atļauties pirkt augstas kvalitātes dabiskus produktus.”


Atbildes uzklausīja Aleksejs Gončarovs
Aleksejs Gončarovs
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 73 (25.09.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.