Nenovērtējama dāvana Krāslavai

Rīgas gleznotāju Valēriju Makovoju kolēģi mākslinieki sauc par otas un paletes bruņinieku. Krāslavas plenērā metrs piedalījās pirmo reizi. Bet trešdien mūsu pilsētā tika atklāta viņa personālizstāde, kas māksliniekam ir jau piecpadsmitā.

Valērijs ir dzimis Krievijas ciemā ar lirisku nosaukumu Belaja Berjozka, bet 1977. gadā puisis no Brjanskas apgabala iestājās Latvijas Mākslas akadēmijā. Diplomētais gleznotājs, grafiķis un pedagogs savu tālāko dzīvi saistīja ar mūsu valsti. Viņš ir firmas “Dzintars” vadošais mākslinieks, veiksmīgi darbojas reklāmas, poligrāfijas, grāmatu grafikas (noformēja vairāk nekā 60 izdevumus) jomā, aktīvi piedalās dažādās izstādēs... Valērijs labprāt atceras savus radošos ceļojumus pa Altaja novadu, Gruziju, Abhāziju, Krimu, Ukrainu, Baltkrieviju. Un daudzkārtējas vizītes uz Īriju, kas noslēdzās ar mākslinieka darbu ekspozīciju “Dabas garastāvoklis” Rīgas Maskavas namā. Viņa darbi ir atrodami privātajās kolekcijās visā pasaulē - ASV, Īrijā, Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Latvijā, Izraēlā...
Mākslinieks piedāvā skatītāju un mākslas cienītāju uzmanībai savus akvareļus un grafiku. Darbi ir lieliski! Steidzieties apskatīt izstādi Krāslavas Kultūras nama mazajā izstāžu zālē, otrajā stāvā.


Aleksejs Gončarovs
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 75 (02.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.