Lūkoties uz pasauli caur fotokameras objektīvu

img

Ir cilvēki, kuri savu pasaules redzējumu parāda caur dzeju, stāstiem, citi glezno vai veido filmas. Bet ir tādi, kuri fotografē. Tie ir fotogrāfi.
Septembra vidū Krāslavas foto klubs “Zibsnis” jau sesto reizi pēc kārtas rīkoja rudens fotoplenēru - radošo darbnīcu “Krāslava 2015”. Uz to tika aicināti visi fotomīļi, kuriem patīk fotografēt un kuri grib šīs prasmes pilnveidot.

Apbruņojušies ar foto kamerām un labu noskaņojumu, uz plenēru ieradās teju divi desmiti fotogrāfu no Krāslavas, Dagdas, Andrupenes, Daugavpils, Rēzeknes un Jūrmalas. Kādam tas bija pirmais šāda veida pasākums, kāds fotoplenērus un fotogrāfu tikšanās apmeklē regulāri. Prieks, ka bija cilvēki, kuri uzdrošinājās, atrodoties pašā fotoceļa sākumā, nākt un piedalīties, būt kopā ar pieredzējušiem meistariem un mācīties.
Fotoplenēru iesākām ar kino vakaru, ko jau vairākus gadus vada fotokluba Lieldraugs Anatols Kauškalis. Viņa izvēlētās filmas par fotogrāfu dzīvi, viņu izaugsmi un profesiju mudina uz fotografēšanu raudzīties, šķiet, nopietnāk un atbildīgāk - tas cilvēkiem nav tikai hobijs. Tā ir viņu dzīve. Šoreiz iepazināmies ar Diānu Arbusu, skatoties filmu “Kažokāda. Diānas Arbusas iedomātais portrets”. Viņa tiek uzskatīta par vienu no divdesmitā gadsimta izcilākajām fotogrāfēm. Viņas un citu pasaulē slavenu mākslinieku fotogrāfijas analizējot un aplūkojot, pagāja piektdienas vakars.
“Zibšņa” fotoplenērs, kā ierasts, ir sadalīts it kā divās daļās: pirmā daļa - lekcijas, otrā - izbraukuma fotonodarbība.


Fotokluba "Zibsnis" vārdā, Inga Pudnika
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 75 (02.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.