Ceļi un tilti – vispārēja nelaime

Sabiedriskās organizācijas “Latvijas ceļu būvētājs” (LCB) pārstāvji atgādinājuši deputātiem par katastrofālo ceļu stāvokli valstī oriģinālā veidā – uzdāvināja Saeimai vecu portfeli ar dokumentiem un uzaicināja parlamentāriešus kūmās.
Viens no LCB vadītājiem ir 12. Saeimas deputāts Andris Bērziņš (“Zaļo un zemnieku savienība”). ZZK ir koalīcijas partija, līdz ar to sanāk, ka deputāts no parlamentārās darbības brīvajā laikā grauj uzticību saviem kolēģiem valdībā. Taču pats deputāts Bērziņš ir pārliecināts, ka Latvijas ceļu stāvoklis ir pārāk nopietns jautājums, lai noklusētu šo problēmu koalīcijas solidaritātes labad.

Lai pievērstu uzmanību ceļu stāvoklim un nemitīgajiem to remonta budžeta samazinājumiem, sabiedriskie darbinieki ieradušies parlamentā ar papīriem piebāztu vecu portfeli. Kā viņi paskaidrojuši klātesošajiem žurnālistiem, portfelis ražots apmēram 1980. gados – tieši kopš tā laika daži Latvijas ceļi netika remontēti. Vecajā portfelī ir konkrētas adreses un 61 dokumentu komplekts – akti par ceļu un tiltu nodilumu. Pēc LCB viedokļa, daži no tiem apdraud autovadītāju dzīvību un veselību, taču tos pagaidām neplāno slēgt satiksmei vai pat labot. Vēl jo vairāk, finansējums arvien vairāk tiek piegriezts – pēc Bērziņa vārdiem, šogad autoceļi nav saņēmuši 32 miljonus eiro.


Darja Ždanova
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 75 (02.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.