Laikraksta “Ezerzeme” korespondente apgūst prasmes pētnieciskajā žurnālistikā

img

Ja jums jautātu, kurš sabiedrībā ir vairāk nemīlēts - politiķis vai žurnālists, jūs droši vien atbildētu, ka politiķis, taču daļa politiķu steigtu atbildētu, ka žurnālists, jo tieši žurnālisti daudziem mēdz traucēt mierīgi dzīvot, jo viņiem izdodas izvilkt no skapja to “skeletiņu”, kas aizbultēts aiz septiņām atslēgām - aizmirstībai. Vai visiem žurnālistiem ir pa spēkam šos paslēptos “skeletiņus” uziet un atmaskot? Protams, ka ne. Un tam ir savi iemesli.
Spilgtākie atklājēji jeb pētnieciskās žurnālistikas speciālisti ir Baltijas bezpeļņas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica žurnālisti, kuri strādā, lai aizstāvētu sabiedrības intereses.

Re:Baltica sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolas Mediju centru no 7.-28. septembrim piedāvāja apmācību kursu Latgales reģiona žurnālistiem. Kopā ar vadošajiem Latgales medijiem pētnieciskās žurnālistikas prasmes uzlaboja arī laikraksta “Ezerzeme” korespondente Elizabete Viļuma.
Apmācībās pieredzējuši ārvalstu un pašmāju žurnālisti iepazīstināja ar jaunākajām metodēm, kā pārbaudīt informācijas patiesumu 24 stundu ziņu ciklā vai konflikta apstākļos, mācīja dažādas intervēšanas tehnikas, kā arī iedziļinājās vietējo un starptautisko pētnieciskās žurnālistikas materiālu veidošanā.
Mācības notika trīs nedēļu garumā, kuru laikā žurnālisti pasniedzēju vadībā strādāja pie pašu izvēlēta materiāla, ko pēc tam varēs publicēt savā un nacionālajos medijos.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 76 (06.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.