Aizraujošai pasaules izzināšanai

Bērnudārzi ir vieta, kur aizrit bērnu bezrūpīgā bērnība. Šajā vecumā ārkārtīgi svarīga loma ir bērnudārza videi un skolotājiem, kuri ar šiem bērniem pavada teju katru dienu. Bērni šajā vecumā strauji attīstās un ik dienas iepazīst kaut ko jaunu, tie nav tikai burti un cipari. Bērnudārzā bērni mācās draudzēties, pienācīgi uzvesties dažādās situācijās, iepazīst jaunus priekšmetus, lietas un parādības... Šo uzskaitījumu varētu turpināt bezgalīgi. Lai audzēkņos raisītu interesi par apkārtējo vidi, skolotājiem ir nemitīgi jāpilnveidojas un jāpaplašina savs redzesloks, jābūt radošām un atvērtām personībām. Viens no veiksmīga mācību darba priekšnoteikumiem ir atbilstoša darba vide.

Pašā zelta rudenī saņēmu uzaicinājumu no Krāslavas bērnudārza “Pīlādzītis” uz eksperimentu istabas atklāšanas pasākumu. Eksperimenti – tā ir tik aizraujoša pasaule... Ar lielu interesi devos turp.
Pēc svinīgās lentas pārgriešanas “Pīlādzīša” eksperimentu istabu, kam dots nosaukums “Zinīšu laboratorija”, piepildīja vecāko grupu bērni, pedagogi un visi tie, kuri palīdzēja realizēt šo ieceri.


Inga Pudnika
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 76 (06.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.