Ansamblis “Varavīksne”: pieci radošā darba gadi

Aiziešana pensijā ir visai skumīgs pasākums. Apkārtējie mēģina jokot, runāt asprātības, uzmundrina laimīgos pensijas apliecības īpašniekus, bet... Skumīgi... Taču īstenībā, kurš vairāk skumst? Tas, kas aiziet? Vai tas, kas paliek strādāt? Ir grūti atbildēt uz šo jautājumu. Vēl jo vairāk tādā gadījumā, ja cilvēks aiziet pensijā, būdams savas radošās formas virsotnē, kad viņam vēl ir daudz enerģijas un dažādu neordināru ieceru.
Tatjana Vagale ir daudziem labi zināma personība. Krāslavas rajonā vienīgā zēnu kora dibinātāja un vadītāja vairāk nekā divdesmit gadu garumā, Varavīksnes vidusskolas Jaungada pasaku tradīcijas pamatlicēja, mūzikas skolotāja, kura atklāja vairākus desmitus vokālo talantu, muzikālo festivālu organizatore skolā, radošs, jautrs un sabiedrisks cilvēks. Pavisam nesen Tatjana papildināja senioru rindas. Pavadot viņu pensijā, visi skolas darbinieki bija pārliecināti, ka mūzikas skolotāja Tatjana Vagale obligāti turpinās savu radošo darbību. Tā tas arī notika.

Šogad vokālais ansamblis “Varavīksne” Tatjanas Vagales vadībā svinēs 5 gadu jubileju. Savai pirmajai, lai arī pavisam nelielai jubilejai, kolektīvs gatavojas ļoti nopietni. Šo gadu garumā ansamblis uzstājās publikas priekšā jau 48 reizes. 2. oktobrī notika vēl viens veiksmīgs priekšnesums, kas bija veltīts Skolotāju dienai Varavīksnes vidusskolā. Kolektīva repertuārā ir 38 visdažādākā satura dziesmas dažādās valodās (ansamblis dzied latviešu, krievu, latgaliešu, poļu, baltkrievu un ukraiņu valodā). Kopš kolektīva “Varavīksne” dibināšanas vokālistes regulāri piedalās koncertos, kas ir veltīti Latvijas Republikas proklamēšanas dienai, Starptautiskajai veco ļaužu dienai, uzstājas Jaungada pasākumos, koncertos, kas ir veltīti valsts svētkiem.


Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 77 (09.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.