Cik ētiski un tiesiski tika ievēlēta Aglonas novada pašvaldības ētikas komisija?

Iepriekšējā laikraksta numurā lasītāji varēja iepazīties ar to, cik smagi klājās Aglonas novada domei, strādājot pie ētikas kodeksa un ētikas komisijas nolikuma izveides. Šajā rakstā tiks atspoguļots, cik ētiski tika ievēlēta pati ētikas komisija un kā uz domes sēdē notiekošo reaģēja paši ētikas komisijas locekļi, kuri tika ievēlēti citu pašvaldības darbinieku ētisko normu ievērošanas izvērtēšanai.

Ja tas nebūtu raksts laikrakstā, bet kāda filma, pašlaik titros slīdētu uzraksts “Uzmanību, šajā video būs redzami nepatīkami kadri!” Ja tik “ētiski” tiek ievēlēta ētikas komisija, ignorējot paša nolikuma prasības, tad, ko lai saka par pārējo darbu pašvaldībā?
Laikam būs grūti atrast pasaulē tādu tautu, kura, audzinot savu nākamo paaudzi, deklarētu, ka darīt otram ļaunu ir labi. Lai arī starp pasaules tautām ir valodu un kultūras atšķirības, cilvēkiem, lai saprastu otra prieku, bēdas vai sāpi - svešvalodu prasmes nav vajadzīgas.
Skatoties jebkuru videofilmu, uz mirkli izslēdzot skaņu, tik un tā ikviens spēs saprasts, kurš varonis ir labais un kurš ļaunais. Kāpēc skatoties filmas, mēs to spējam saprast, bet reālajā dzīvē nevēlamies un baidāmies to darīt?
Par to, kā būt taisnīgam, ir daudz runāts Svētajos rakstos: “Mīli savu tuvāko, kā sevi pašu”; “Nedari otram to, ko pats nevēlies saņemt” utt. Taču dzīve rāda pretējo.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 78 (13.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.