Lēmumi, kas tika pieņemti Dagdas pašvaldības ētikas komisijā

img

Ar ko nodarbojas Aglonas, Dagdas un Krāslavas pašvaldību ētikas komisijas

Turpinot iesākto tematu, iepazīsimies, kādi lēmumi tika pieņemti Dagdas pašvaldības ētikas komisijā.
Iepriekšējos rakstos tika atspoguļota ētikas kodeksa un ētikas komisijas izveide Aglonas novadā. Rakstā tika izteikta hipotēze, ka ētikas komisiju izveide vairāk līdzinās pēc pašvaldību darbinieku ietekmēšanas instrumenta nevis darbojas kā ētisko normu ievērošanas veicinātājs.

Par to liecināja daudzas pazīmes, gan vēlamo “ētisko” normu iekļaušana ētikas kodeksā, gan ētikas komisijas ievēlēšana ar deputātu “drosmīgo vairākumu”, neievērojot pašu ētikas komisijas nolikumu.
Sakarā ar to, ka Aglonas novadā ētikas komisijā pagaidām nav pieņemts neviens lēmums, centīsimies izprast, kādu ētisko normu ievērošanu veicināja Dagdas pašvaldības šī gada 28. septembra ētikas komisijas lēmums. Kā arī izvērtēsim Dagdas pašvaldības vadītājas Sandras Viškures rīcību pēc Dagdas pašvaldības deputāta Raimonda Nipera “neētiskās” rīcības kā ietekmē “notikusi kaitnieciska ietekme uz pašvaldības reputāciju, noniecinot pašvaldības darbinieku un novada iedzīvotāju ieguldījumu novada attīstībā un kopumā neveicinot objektīva novada tēla veidošanu Latvijas sabiedrībā.” ( izraksts no ētikas komisijas lēmuma).
Dagdas novadā ētikas kodekss ir pieņemts 2010. gada martā. Tas nosaka Domes priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka, deputātu un pašvaldības administrācijas darbinieku profesionālās ētikas pamatprincipus un uzvedības standartus, kas jāievēro attieksmē pret darbu, savstarpējā saskarsmē, kā arī attiecībās ar citām institūcijām un sabiedrību.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 79 (16.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.