Latgales mazpulcēnu projektu forums Dagdā

img

10. oktobrī Dagdas vidusskolā notika kārtējā Latgales mazpulku darbu skate jeb rudens Projektu forums, kurā mazpulcēni iepazīstināja ar savu veikumu šajā gadā. Šogad forumā piedalījās 15 mazpulki no 8 Latgales novadiem – Dagdas, Kārsavas (4 mazpulki), Krāslavas (2 mazpulki), Aglonas (3 mazpulki), Rēzeknes, Zilupes, Ludzas (2 mazpulki) un Baltinavas.

Ceļā uz Dagdu man gadījās jautrs misēklis – netīši noklausītā sarunā uz ielas dzirdēju, ka vidusskolā šodien ugunsgrēks (požar)! Izrādās, esmu pārklausījusies, mazpulku pasākums sākās ar tirdziņu (bazar). Kaut gan, viena no ugunsgrēka definīcijām krievu valodā vēsta, ka vārdu “ugunsgrēks” lieto arī gadījumos, lai attēlotu sabiedrībā ievērojama notikuma strauju attīstību.
Vidusskolas aktu zālē bija vērojama aktīva tirgošanās – savu produkciju piedāvāja čaklākie mazpulcēnu pārstāvji. Pirmie mani uzrunāja pasākuma saimnieki, 104. Dagdas vidusskolas mazpulka pārstāvji. Ernests Krilovs piedāvāja fizāļu un melotriju (ogu gurķu) sēklas. Auglīšus varēja arī nogaršot.


Iveta Leikuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 79 (16.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.