Ministru prezidente Laimdota Straujuma aicina kļūt par gaismas vest-nešiem

Reģionālo mediju diena

Trešdien, 21. oktobrī, Ministru Kabinetā tika rīkota Reģionālo mediju diena. Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma, klātesot Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājam Andrim Lukstiņam, tikšanās laikā ar reģionālajiem medijiem aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju iesaistīties CSDD un partneru kampaņā “Esi gaismas vest-nesis!”, pašiem nēsājot vestes un izgaismojot arī līdzcilvēkus.

“Gada tumšākajā laikā mums jākļūst par gaismas vest-nešiem, padarot savu un līdzcilvēku dzīves kā gaišākas, tā arī drošākas! Nepieļaujot “tumšās” statistikas ikgadējo atkārtošanos, aicinu kājāmgājējus un velosipēdistus būt uzmanīgiem uz tumšajiem ceļiem. Izvēlieties atstarojošās vestes un esiet redzami, tā saudzējot savu veselību un dzīvību!” mudināja Laimdota Straujuma.
Pagājušajā gadā Ceļu satiksmes noteikumos tika ieviesta prasība - gājējiem un velosipēdu vadītājiem diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvoto vietu posmos nepietiekamas redzamības apstākļos jālieto atstarojoša veste vai apģērbs, kurā iestrādāts gaismu atstarojošs materiāls.
Diemžēl uz Latvijas ceļiem joprojām cieš un iet bojā cilvēki, no kuriem gandrīz 30 % ir tieši mazaizsargātie satiksmes dalībnieki – kājāmgājēji un velosipēdisti. Šo satiksmes dalībnieku dzīvībai kritiskākie mēneši ir gada nogalē.


Iveta Leikuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 82 (27.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.