Krāslavas māmiņu klubā

img

Krāslavā jau mēnesi aktīvi darbojas Krāslavas māmiņu klubs, kurā ik dienas pievienojas aizvien jaunas dalībnieces. Mēneša laikā grupai iesaistījušās jau gandrīz 100 māmiņas. Līdz šim veiksmīgi aizvadītas 3 tikšanās: seminārs par slingiem, bižu pīšanas meistarklase, kā arī jauno māmiņu un mazuļu tikšanās brīvā gaisotnē.

Kas ir hendlings?
Trešdien, 4. novembrī, tiek aicināti visi jaunie vecāki un vecvecāki, kas vēlas iemācīties ko jaunu, vai arī atsvaidzināt savas zināšanas pareizā mazuļu turēšanā uz rokām. Šis seminārs tiks veltīts mazuļu hendlingam. Hendlings (no angļu val. handling) ir metode, kas māca, kā pareizi turēt un darboties ar mazuli. Tas ir pašu vecāku roku darbs un pieskārieni savam bērnam jau no pirmajām dzīvības dienām. Pareizi mazuli turot, ceļot, mierinot un nesot uz rokām, var palīdzēt viņam apjaust un sakārtot savu ķermeni, ilgtermiņā nodrošinot simetrisku un pilnvērtīgu attīstību.
Semināru vadīs fizioterapeite Snežana Sergejeva. Viņa pastāstīs par to, kā mazuļi pareizi attīstās, veļas, sēž, stāv un iet, kā arī, ko var un ko nevar darīt. Uz nodarbību vēlams līdzi ņemt kādu sedziņu, lai mazulim būtu kur rāpot. Seminārs notiks Krāslavā, Varavīksnes sākumskolas 2. stāvā (Aronsona ielā 3) no plkst. 18:00 līdz 20:00.
Pasakāmies par sadarbību biedrībām “Latgales jauniešu sadarbības tīkls” un ģimenes atbalsta centrs “Atvērtība”, kā arī Krāslavas novada domei, kas šīs telpas uztur, jo tikšanās reizēs apmierināti jūtas gan bērni, gan pieaugušie. Mazākajiem patīk skraidīt un spēlēties savā starpā, mazuļiem ļauts rāpot un pa brīdim ieraudāties, bet jaunās māmiņas var mazliet izrauties no ikdienas rutīnas, un, dzerot tēju ar našķiem, uzzināt ko jaunu, kā arī savā starpā dalīties pieredzē. Šajā brīvajā gaisotnē pāris stundas paskrien nemanot.


Ieva Maļinovska
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 83 (30.10.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.