Pret nabadzību un sociālo atstumtību, par labklājību

28. oktobrī Rīgā biedrība “EAPN-Latvia” (Latvijas PretNabadzības Tīkls ) rīkoja nevalstisko organizāciju diskusijas par tēmām: “Pilsoniskās sabiedrības izpratne par ES programmas Eiropa 2020” stratēģiju un “Atbalsts pilsoniskajai sabiedrībai un līdztiesībai Baltijas jūras reģionā”.

Biedrības “EAPN-Latvia” mērķis ir, strādājot Eiropas Tīklā cīnoties pret nabadzību, veidojot sociāli drošu Latviju, kas brīva no nabadzības un sociālās atstumtības un kurā pieejamas ekonomiskās, sociālās un kultūras tiesības visiem.
Pasākumā piedalījās nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas un Zviedrijas. Krāslavas novadu pārstāvēja biedrība “Skaistas atbalsta centrs”.
Diskusiju “Pilsoniskās sabiedrības izpratne par ES programmas “Eiropa 2020” stratēģiju” vadīja EAPN-Latvia eksperti Eiropas Savienībā Aivars Lasmanis un Norberts Snarskis. Dalībnieki tika aicināti iepazīstināt klātesošos ar savas organizācijas mērķiem un uzdevumiem tuvākajiem pieciem darbības gadiem, izteikt viedokli par sabiedrības vajadzībām. Katrs no divpadsmit pārstāvētajām organizācijām iepazīstināja klātesošos ar situāciju parstāvētās organizācijas darbības vietā, ar paveikto apkārtējās vides un iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanā. Interesanta bija informācija par nabadzīgo un sociāli atstumto cilvēku tikšanos ar LR Saeimas deputātiem, kuru organizēja EAPN-Latvia. Vairāk informācijas www.eapn.lv sadaļā Pasākumi Latvijā.


Iveta Leikuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 84 (03.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.