Kāds bija aizvadītais gads lauksaimniecībā?

Jūsuprāt…?

Irēna Ignatoviča (Indra): “Kopumā - normāls. Mūsu saimniecība “Stirniņas” specializējas kartupeļu audzēšanā. Raža ir lieliska. Novākt ražu - tā ir pus bēda, lielākā zemnieku problēma - noiets. Jo pircēju nepaliek vairāk. Nodarbojamies arī ar piena lopu audzēšanu, ļoti sarūgtina iepirkuma cenas. Vienīgais mierinājums, ka pagaidām iztiekam bez kredītiem.”

Tatjana Veličko (Piedruja): “Ar katru gadu ir grūtāk. Mēs esam pašnodarbinātas personas. Noskaņojums nav pārāk labs - ievērojami samazinājušās piena iepirkuma cenas, bet mūsu galvenā cerība ir 8 slaucamas govis. Nauda ir ļoti vajadzīga, mūsu ģimenē ir kadets un divi skolnieki, tā ka plāni jāmaina. Otra neveiksme - sausais pavasaris un rudens. Akā ūdens vairs nav, to nākas vest. Grūti…”

Pēteris Skovorodko (Kalnieši): “Teikšu kā ir: šis gads mūsu zemnieku saimniecībai “Stalti” ir izdevies. Viss ir labi izaudzis - kvieši, mieži, auzas, sevišķi rapsis. Mūsu ģimenes saimniecībai izdevās realizēt vairāk kā 1000 tonnas graudu. Par pašizmaksas cenu pagājušā gada līmenī. Dzīve ir iemācījusi atrast optimālo izeju finansējuma jautājumos. Nesūdzamies…”


Zemnieku ballē jautājumus uzdeva Aleksejs GONČAROVS
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 84 (03.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.