Lauksaimnieku ballē tiek godināti čaklākie Krāslavas novada zemnieki

img



Strausa olas, truši, kazas, aitas, sivēni un vistas…, kartupeļu maisi, linsēklu maisiņi un dekoratīvie ķirbji... Varētu domāt, ka esam nokļuvuši Mārtiņdienas tirgū. Taču tas tā nav. Viss iepriekš nosauktais tika pasniegts kā balvas 30. oktobra lauksaimnieku ballē.
Visnotaļ interesants un radošs balvu fonds, ko sarūpējuši sponsori un Krāslavas novada dome tiem novadniekiem, kuriem zeme nav tikai svētnīca, bet darbnīca, un tajā viņš ir strādnieks, kas savu mīlestību un darba tikumu dāvā zemei, bet tā pasakās ar bagātīgu ražu.

Kā gan citādi, ja ne ar mīlestību. Ne velti tautā ir teiciens, ka ar sitieniem no zemes var iegūt tikai putekļus, nevis ražu.
Cik tad Krāslavas novadā ir lauksaimnieku? To ir tik daudz, cik 3 stundu laikā var pagūt ātrā tempā nosaukt, apsveikt un palielīt. Tātad - pietiekami daudz.
Dažs lasītājs teiks, ka trīs stundu garš pasākums ir arī smags darbs, taču ne tad, ja to bauda pie bagātīgi klātiem galdiņiem, sava pagasta lauksaimnieku vidū, uz mirkli aizmirstot par ikdienas rūpēm, piena kvotām, labības iepirkuma cenām un iesāktajiem projektiem. Un vai tad var nogurt, klausoties pateicības vārdus, kas veltīti gan pašam, gan kaimiņam, gan konkurentam, gan tiem, kas ar savu piemēru mudina uz aktīvāku darbību, radošām domām un jaunām iecerēm nākotnē.


Elizabete Viļuma-Gražule
Alekseja Gončarova foto
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 85 (06.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.