Lauksaimnieku ballē tiek sumināti Krāslavas novada čaklākie lauksaimnieki

img

Turpinājums. Sākums laikrakstā nr. 85 (06.11.2015.)

Kā jau iepriekšējā laikraksta numurā stāstījām, 30. oktobrī Krāslavas novada lauksaimnieki pulcējās uz pasākumu, kura laikā tika godināti, sumināti un mudināti tikpat aktīvi darboties arī turpmāk. Pasākuma laikā Viktorija Lene lika klātesošajiem aizdomāties par to, ka ikvienas tautas pamats ir zemnieks.

Eduards Virza reiz esot teicis: “Paaudzes nāk un iet, bet zeme paliek mūžīgi. Mūžīgs, lai paliek arī tas, kas šo zemi apstrādā. Ja mēs gribam kaut ko celt, nepārejošu un stirpu taisīt, mums tas jābūvē uz tā, kas stipri stāv. Labība, stādi, koki izaug no zemes, bet tauta izaug no zemniekiem. Tā nevar pastāvēt bez ļaudīm, kas dzīvo ar zemi vienu dzīvi.”

Pasākuma laikā pateicību par piedalīšanos konkursā “Saimnieks 2015” un par ieguldījumu lauksaimniecības nozares attīstībā saņēma z/s “Korsaki” saimnieks Ivans Korsaks. Kā daudzi veiksmīgie lauksaimnieki, arī viņš pasākuma laikā strādāja, tāpēc sveiciens tika nodots ar starpnieku palīdzību.

Atzinības rakstus “Par ieguldījumu lauksaimniecības nozares attīstībā” saņēma 19 lauksaimnieki: z/s “Vītoli” saimniece Veneranda Dzalbe, z/s “Saknes” saimnieks Aleksandrs Korovackis, kurš šogad dubultojis LIZ platības un mērķtiecīgi paplašina piena lopkopības nozari. Atzinību saņēma arī p/s “Ezersētas” saimnieks Iļja Vasilovičs, kas ir viens no pirmajiem mājražotājiem piena pārstrādē, p/s “Pauguri” saimniece Tatjana Žilinska, p/s “Ninas” saimnieks Vasilijs Kovaļevskis, kā arī atzinības raksts tika piešķirts pērnā gada “Sējējs - 2014” laureātam, z/s “Vaicuļevas” saimniekam Francim Zalbovičam.

Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 86 (10.11.2015.).