Jūsuprāt?..

Skaistas Rudens balles konkursa “Kāposts manā šķīvī” laureātes par kāpostu ražu un receptēm

Viktorija Saksone (Skaista): “Kāpostu raža šogad vidēja, audzējam bioloģiski, tāpēc nākas cīnīties ar kaitēkļiem bez indēm. Pret tiem izmantojam maltus melnos piparus, kas atšķaidīti ar ūdeni. Kāpostus ziemai gan skābēju pēc māmiņas Janīnas Ļaksas -Timinskas receptes, gan marinēju.”

Viktorijas “Marinētie kāposti ziemai “konkursā ieguva pirmo vietu.

Gunta Ļaksa-Timinska (Skaista): “Ražu šogad nedaudz notiesāja gotiņas, tomēr pašu lietošanai kāpostu pietiks. “Kāpostu cigāri” ir jauna recepte, bet ziemai kāpostus pārsvarā skābējam pēc manas mammas Lidijas Valteres receptes.”

Guntas “Kāpostu cigāri” konkursā ieguva otro vietu.

Ilona Krīviņa (Izvalta): “Šogad ziemas kāpostu raža bija laba, ne pārāk labi padevās tikai ziedkāposti. Konkursā piedalījos ar kāpostu salātiem “Asorti ziemai”, ieguvu trešo vietu. Ziemai kāpostus parasti marinēju, jo diemžēl no tēva Mika Vernera kāpostu skābēšanas recepti savulaik nepārņēmu.”

Iveta LEIKUMA