Novada iestādes sacenšas par labākā svētku noformējuma titulu

Mēdz teikt, ka svētku sajūta nedzimst pati no sevis, tā jāprot radīt. Svarīga lieta noskaņas gūšanai ir apkārtējai videi. Pirmie svētku vēstneši, protams, ir svētku noformējums.

Klejojot pa atmiņu labirintiem, atcerējos, ka sākotnēji Latvija valsts svētkiem gatavojās īsi pirms svētku dienas un tikai Rīgā vai lielākajās Pierīgas pilsētās parādījās svētku dekori. Tikai dažas dienas tie priecēja cilvēku acis un pazuda tikpat ātri, kā bija parādījušies.

Kopš tiem gadiem pagājis krietns laiks. Tagad svētkiem gatavojas laicīgi un svētku dekori daudzos rada svētku sajūtu. Dagda valsts svētkiem saposās jau oktobra beigās un kā nu ne, jo šajā novadā jau trešo gadu pēc kārtas tiek rīkots konkurss “Labākais svētku noformējums par godu Latvijas Republikas gadadienai”. Konkurss tiek rīkots kopš Latvijas 95. dzimšanas dienas, tas ir viens no pasākumiem ciklā “Ceļā uz Latvijas simtgadi”.

Konkursa mērķis ir aktualizēt valstiski nozīmīgā pasākuma - Latvijas Republikas 97. gadadie- na - svinēšanu Dagdas novadā un veicināt Dagdas novada iedzīvotāju patriotisku svētku sajūtu vairošanu un svinīga svētku noformējuma radīšanu novada kultūras un izglītības iestādēs.

Kā katru gadu, arī šogad konkursam pieteicās visas novada izglītības un kultūras iestādes.

Konkursa objekti tiks vērtēti trīs grupās:

1. grupa - tautas nami/saietu nami;
2. grupa - bibliotēkas, piemiņas istabas, muzeji.
3. grupa - Izglītības iestādes (skolas, pirmsskolas izglītības iestādes).

Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 87 (13.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.