Nometne Robežniekos

Šī gada 27. - 29. oktobrī Robežniekos notika Latvijas mēroga sporta tūrisma jaunsargu nometne ”Rudens nometne”.

Pirmo reizi, kopš darbojos jaunsardzē, uzdrīkstējos organizēt šāda līmeņa nometni Krāslavas novadā, lai ar kolēģiem dalītos savā trīs gadus ilgajā pieredzē un parādītu, kā interesanti var vadīt nodarbības, izmantojot kāpšanas sienu, un veikt daudz un dažādus citus sporta tūrisma elementus, esot uz zemes.

Nometnē piedalījās pa astoņiem pārstāvjiem no 308. Krāslavas, 307. Dagdas, 312. Preiļu, 208. Lejasciema, 315. Krustpils, un 306. Maltas jaunsargu vienībām.

Pirmajā dienā visi dalībnieki darbojās kopā, jauktās grupās, ar mērķi labāk iepazīties, sadraudzēties. Sākumā, protams, bija arī nevēlēšanās to darīt, jo ne visi pārzina latviešu valodu, bet jau pēc neilga laika jaunieši atrada kopīgu valodu. Otrajā dienā jaunieši jau bija tā sadraudzējušies, ka nemaz netiecās jaukt savas grupas. Divas dienas jaunieši ne vien rāpoja pa sienu, bet trenējās arī ierindas mācībā, AK-4 izjaukšanā un salikšanā, kā arī pārgājienam nepieciešamā ekipējuma sagatavošanā, pirmās palīdzības sniegšanā, apguva prasmes pareizi un pēc iespējas klusāk pārvietoties pa mežu. Visas tēmas jauniešiem šķita interesantas, vēl jo vairāk tāpēc, ka instruktori, iepriekš konsultējoties, vienmēr atrada kādu “rozīnīti”, kā šo tēmu atklāt interesantāk.

Jaunsargu instruktors Dzintars PATMALNIEKS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 87 (13.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.