Tradicionālie rudens svētki Dagdā

img

Sen gaidītā zemnieku balle. Tagadējie lauksaimnieki vairs nav tādi, kādi bijuši pirms simts gadiem. Jaunākās tehnoloģijas strauji ielauzās gan viensētās, gan ciematos. Kā apliecinājums – ultramodernais traktors pie Tautas nama durvīm, kur tika sagaidīti visdārgākie viesi.

Zēni un meitenes, degot nepacietībā, nostājās rindā. Grūtie laiki agri vai vēlu beidzas, bet Latgales zemkopju un lopkopju cilts ir neiznīcināma. Blakus eirotraktoram varēja redzēt alternatīvu lauku servisu – skaistus zirgus, kas bija iejūgti svētku ratos. Ir zināms, ka arvien biežāk mūsdienu fermeri iegādājas šķirnes zirgus savam sirdspriekam un sporta aktivitātēm. Cik atceros, Dagda vienmēr ir bijusi un paliek par sporta zirgu dzimteni un galvaspilsētu.

Svētku rosība sākās jau ārpusē, kur nenogurdināmais komentētājs Anatols Viškurs, nonācis savā iecienītajā šova stihijā, uzrunāja katru viesi ar humora pilniem vārdiem - bez smaida ieeja Tautas namā bija aizliegta. Tika arī “Ezerzemei”, situācija ir ierasta, un neslēpšu - patīkama.

Aleksejs Gončarovs Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 87 (13.11.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.