Vai gaidāma valdības krīze?

Satiksmes ministra Anrija Matīsa (“Vienotība”) nesenā demisija izraisījusi domstarpības valdības koalīcijā. “Zaļo un zemnieku savienība” ir pārliecināta, ka pašreizējais Laimdotas Straujumas (“Vienotība”) Ministru kabinets nenoturēsies pat mēnesi.

Satiksmes ministra demisija ir koalīcijas līguma pārkāpšana – pārmeta TV ēterā premjerei Laimdotai Straujumai ZZS parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Tāpēc arī pašreizējās valdības stabilitāte ir apšaubāma, uzskata viņš. Kā jau rakstījusi “Ezerzeme”, pēc premjeres vārdiem, satiksmes ministrs atlaists par to, ka nebija pietiekami kontrolēta situācija ar “Air Baltic”. Nacionālā aviokompānija šobrīd ir vienos parādos, tuvākajā laikā būs vajadzīga pamatīga “iešprice” no valsts – 80 miljoni eiro, jo atrastais investors no Vācijas ir gatavs ieguldīt aviokompānijas attīstībā 52 miljonus eiro. Pašlaik satiksmes ministra pienākumus pilda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, bet Matīss gatavojas atgriezties Saeimā.

Šajā fonā deputāta Brigmaņa izteicieni ir vēl pārsteidzošāki nekā satiksmes ministra pēkšņā demisija. Anrijs Matīss taču ir bijis “Vienotības” izvirzīts. Vai šai sakarā ir vērts tā uztraukties ZZS pārstāvjiem – turklāt skaļi un TV kameru priekšā?

Darja Ždanova
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 87 (13.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.