Mazpulcēnu neparastais piedzīvojums

Vislabākais skolotājs ir pieredze, tāpēc Krāslavas Valsts ģimnāzijas, Krāslavas pamatskolas un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas mazpulcēni 5. novembrī devās iepazīt Likteņdārzu Koknesē, veidot paši savas konfektes “Skrīveru saldumos” un izpētīt daudzveidīgus augus Latvijas Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī.

Skolēni savu ceļojumu sāka ar Likteņdārzu – dāvanu Latvijai 100. dzimšanas dienā. Likteņdārzs ir īpaša dāvana, jo apvieno gan piemiņu par pagātni un cerību par nākotni, gan cilvēku mīlestību un gatavību palīdzēt. Dārzs atrodas uz salas, tā platība ir 22 hektāri. Tā koncepcijas autors ir japānis Šunmio Masuno. Viņš vēlējās apvienot kokus, akmeņus un ūdeni arhitektūras mākslas darbā. Apmeklētājiem ir iespēja apskatīt ābeļu aleju un iestādīto mežu, grandiozo akmeņu krāvumu “Pelēkais saulriets”, kur katrs akmens simbolizē kādu cietušo dvēseli, skatu terasi, no kuras paveras elpu aizraujošs skats uz Daugavu un Kokneses pilsdrupām. Tomēr tas ir tikai sākums Likteņdārza tapšanā.

Pēc pastaigas cauri rudens brīnumdārzam mazpulcēni devās uz Skrīveriem pie gardās “Skrīveru gotiņas” un “Aspazijas saldumu” sērijas ražotājiem – “Skrīveru saldumiem”. Kad paņemam konfekti, reti aizdomājamies, kā tā tiek ražota. Mums bija iespēja ar to iepazīties tuvāk. “Skrīveru saldumu” mērķis ir apvienot garšīgo ar veselīgo. To pierāda arī viņu produkcija, kas pagatavota no dabiskām sastāvdaļām. Tomēr katru konfekti īpašu padara tas, ka tā tiek iesaiņota ar rokām. Katrai konfekšu tinējai dienas laikā ir jāiesaiņo aptuveni 60 000 konfekšu, kas nav nemaz tik viegli. Skolēni paši centās ietīt dažas konfektes, tomēr tikai retajam sanāca tik skaisti iepakotas konfektes kā pieredzējušajām tinējām. Taču mazpulcēni nenoskuma un nobaudīja garšīgos Skrīveru saldumus.

Aiva STAŅĒVIČA, Krāslavas Valsts ģimnāzijas 12. klases audzēkne
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 88 (17.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.