Runā cilvēki, kuri pieredzējuši nabadzību

12. novembrī Rīgā, Eiropas Savienības mājā, notika nevalstisko organizāciju sanāksme “Runā cilvēki, kuri pieredzējuši nabadzību”. Pasākumu organizēja un vadīja biedrība EAPN – Latvija. Krāslavas novadu sanāksmē pārstāvēja biedrība “Skaistas atbalsta centrs”.

Sanāksmes mērķis bija noformulēt prasības un izstrādāt rezolūciju, kuru paredzēts iesniegt Eiropas PretNabadzības tīkla birojam, LR Prezidentam, LR Saeimas priekšsēdētājam, LR Ministru Prezidentam, Labklājības ministram, Tiesībsargam, Latvijas nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām, kā arī masu plašsaziņas līdzekļiem. Izstrādātā rezolūcija tuvākajā laikā tiks publicēta mūsu laikrakstā.

Pirms rezolūcijas pieņemšanas notika diskusijas, kurās piedalījās arī Saeimas deputāte Silvija Šimfa. Izvirzot savu kandidatūru darbam Saeimā, Šimfas kundze teica: “25 gadus krātās zināšanas un pieredzi valsts pārvaldes, sociālās drošības un sabiedrības veselības jomā izmantošu Saeimā, lai cilvēki dzīvotu ilgu, veselīgu, nodrošinātu mūžu, lai dzimtu arī valsts gaidīti bērni, lai atgrieztos aizbraukušie, lai lauki pildītos ar ģimenēm, lai pilsētvide ir draudzīga visiem, lai zinātkāri, radoši, talantīgi cilvēki, kuru spējas un darbs ceļ Latviju, ir šīs valsts pieprasīti un reāli atbalstīti.” Patīkami, ka deputāte atceras savus solījumus tautai arī pēc ievēlēšanas.

Iveta LEIKUMA
Iveta Leikuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 88 (17.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.