“Latvija man ir kā mamma un tētis…”

Novembris Latvijai ir īpašs mēnesis. Aizvien biežāk dzirdam, ka to dēvē par patriotisma mēnesi. Un kā gan citādi…

18. novembri mēs mīļi dēvējam par Latvijas dzimšanas dienu, bet 11. novembrī ar lepnumu un cieņu sirdī pieminam Latvijas varoņus, kuru drošsirdība, spēks un mīlestība pret savu zemi mums deva iespēju dzīvot neatkarīgā, patstāvīgā valstī.

Novembrī, kad vēlā rudens necaurredzamā tumsa pārņem pasauli, kā cerība par Latvijas drošu un gaišu nākotni visās Latvijas malu malās tiek iedegtas sarkanas un baltas sveces. Pie krūtīm piespraužot sarkanbaltsarkano lentīti, mēs visai pasaulei norādām uz savu nacionālo piederību. Mums, latviešiem, tik ļoti piestāv Latvijas karoga krāsas…

Krāslavas pamatskolas viena no prioritātēm ir piederības apziņa un lepnums par skolu, pilsētu un valsti.

Skolotāju kolektīvs strādā, stiprinot izglītojamo patriotismu un valsts identitātes apziņu, kopjot skolas un vietējās kopienas tradīcijas un iesaistoties valstiski nozīmīgos notikumos un aktivitātēs.

Jau ienākot skolā, var sajust skolas kolektīva - skolēnu, skolotāju un vecāku - kopības sajūtu. Patriotisko noskaņu rada skolas telpās izvietotie simboli: uzreiz pie ieejas durvīm skolotājas Daces Samsonovičas ideja - liels Latvijas sarkanbaltsarkanais karogs ar ozola lapiņām, uz kurām Krāslavas pamatskolas skolēni rakstīja veltījumus Latvijai.


Inga Pudnika
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 88 (17.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.