Veltījums Latgales gleznotājam Valentīnam Zlidnim

img

Tu, Dieva gaismas apstarots, Pa baltu ceļu ej uz sava tēva mājām Un tavu dzīves taku gleznu paklājs klāj. Tu, mākslinieks, no Dieva nācis Ar zelta otu savai tautai māj. Tu saulē ej un norimst skarbi vēji Un Latgale – tā tava māte, Kas spēku dod un mīļus vārdus teic. Tu – Latgale, tu viņas viedais dēls Un tavi darbi viņas saules dziesma, Tu – Latgale, tu viņas spožā liesma! Gleznotājs Jānis Anmanis.

Klajā laists Valentīna Zlidņa gleznu katalogs “Dzimis Latgalē”

Sestdien, 14. novembrī, Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā klusi un sirsnīgi noritēja gleznu kataloga “Valentīns Zlidnis “Dzimis Latgalē”” prezentācija. Pasākums sākās ar muzeja speciālista Eduarda Danovska sagatavoto video sižetu par dažiem mākslinieka dzīves pieturas punktiem, intervijām un viņa darbu reprodukcijām. Īpašo mākslinieka klātbūtnes gaisotni radīja muzeja krājumos esošo gleznu izstāde, viņa akordeons un otas. It kā Valentīns būtu tepat, tikai izgājis, lai atvilktu elpu, tad atkal ienāktu, iedzertu ar mums glāzi vīna un piedalītos savu darbu izstādē...

Diemžēl Valentīns nu jau vairāk kā piecus gadus ar mums kopā var būt tikai atmiņās. Pasākumā bija pulcējušies mākslinieka kolēģi, draugi un viņa mākslas cienītāji.

Iveta Leikuma Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 88 (17.11.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.