Bērnu dāvanas Latvijai

Aglonas vidusskolas 3. klases audzinātāja Vija Kovaļkova ir sākumskolas pedagoģe, kura būtu rakstāma ar lielo burtu. Viņa ir īsta dāvana bērniem un vecākiem. Paralēli mācību procesam viņa prot bērniem un viņu vecākiem uzburt īstu skolas dzīvi, kas atmiņās saglabāsies visu mūžu.

Novembra sākumā tika organizēts pasākums “Nakts skolā”, kura laikā skolēni pavadīja radošu vakaru un izbaudīja skolas nakts dzīvi. Tika pētītas zvaigznes, katram izveidota sava radošā planēta, pirms aizmigšanas tika novēlēts salds miegs vecākiem un pasaku pavadībā, iets gulēt.

Īsi pirms valsts svētkiem atkal pasākums, bet šoreiz ar vecākiem un veltīts Dzim- tenes mīlestībai - “Dāvana Latvijai!” Pasākums bija īsta dāvana valsts svētkos gan bērniem, gan vecākiem. Skolotājas vadībā bērni uzdāvināja vecākiem savas domas par ģimeni, valsti un to, kas viņos rada lepnuma sajūtu. Skolotājas apkopotās bērnu domas viena pēc otras atklāja vecākiem viņu bērnu iekšējo pasauli, radot dāvanas atvēršanas prieku. Kā lai vecāks nepriecājas par tādu dāvanu - dzirdot bērnu sakām “Es mīlu savu ģimeni, jo tā ir kā kristāls zaglim, kauls sunim... tā ir ļoti, ļoti dārga”. Kā lai vecāks nejūtas lepns, ja viņa bērns mācās kopā ar bērnu, kurš Latvijai vēlas uzšūt kreklu. Kā lai lepnumu neizjūt vecāks, ja Latvijā ir skolotāja, kura pratusi izkalt īsto atslēdziņu uz viņu bērnu sirdīm un dvēseli.

Ko sveču gaismā savos bērnos atklāja vecāki? 3. klases skolēns Marks Antonijs klātesošajiem atklāja: “Es lepojos ar savu valsti, jo Latvijā ir daudz svaiga gaisa, daudz puķu, daudz ezeru. Skaistākā vieta ir Aglona, jo pie mums ir daudz koku un ezeru. Es uzdāvināšu Latvijai daudz puķu un iepriecināšu ar savu prieku.”

Meitene vārdā Līga atzina: “Es lepojos ar savu dzimteni, jo viņa dod daudz spēka un var zināt, kad ārā nevar iet plikam. Latgales skaistākā vieta ir mani lauki, jo tur ir ļoti skaisti. Es gribu uzdāvināt Latvijai savu smaidu un labo noskaņojumu!”

Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 89 (20.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.