Pirmā atzīšana

img

Komunikācija ar jaunākās paaudzes pārstāvjiem ir pilnīga bauda. Mūsdienās ne visiem izdodas pārvarēt visa jaunā un nezināmā atklāšanas un pārtikušo valstu vilinājumam. Viņai paveicās pat sarežģīto deviņdesmito beigās doties ceļojumos uz Angliju, Itāliju un Ungāriju, kā arī tautas deju kolektīva “Kalve” sastāvā uzstāties uz ārvalstu skatuvēm.

Studiju laiks Jelgavas Universitātē – neaizmirstams un romantisks laiks, kad nopietnā aizraušanās ar tautas dejām noteica viņas turpmāko dzīves ceļu.

Pirmo reizi apburošo pasākuma vadītāju pamanīju tradicionālajos rudens svētkos “Atvasara”. Tas notika Šķeltovas tautas namā, ko Astrīda Leikuma vada teju piecus gadus. Pārsteidzošs bija pasākums, uz kuru pēc ansambļa “Zvonņica” uzaicinājuma ieradās amatieru mākslas kolēģi no tuviem un tāliem Latgales nostūriem. Nav šaubu: scenāristam izdevās savīt tik dažādos dziesmu un deju priekšnesumus vienā neaizmirstamā koncertprogrammas vainagā, par ko ar sajūsmu stāstīja arī “Ezerzeme”. Kad zālē skan aplausi no sirds – tas ir augstākais kultūras darbinieka darba novērtējums. Zilo ezeru zeme šobrīd pārdzīvo ne tos labākos laikus, tāpēc ir ļoti svarīgi šeit palikušajiem cilvēkiem veltīt patiesu uzmanību. Tas pilnā mērā izdodas vietējam kultūras namam.

Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 89 (20.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.