Izvaltas zelts

img

14. novembrī Izvaltā notika ļoti jauks un sirsnīgs pasākums “Zelta gadi cilvēka un valsts mūžā”. Organizatoru galvenā doma bija atcerēties un sumināt vecākos izvaltiešus, ģimenes un cilvēkus, kas daudzu gadu garumā rūpējas, atbalsta līdzcilvēkus, ka arī svinēt tuvojošos valsts svētkus.

Pasākumu ar skaistu un aizkustinošu uzrunu atklāja Izvaltas pagasta pārvaldes vadītāja Māra Miglāne, tās noslēgumā, aicinot visus klātesošos nodziedāt latviešu tautas lūgšanu Dieviņam, lai tas dod svētību katram izvaltietim, ciemiņam un visai valstij. Himnai sekoja dzeja, dziesmas, dejas un pasākuma galveno varoņu sumināšana - “Zelta ģimenes”, “Zelta gadi”, “Zelta sirds”.

“Zelta ģimenes”- laulātie pāri, kuri nodzīvojuši 50 līdz 55 kopdzīves gadus, tika aicināti goda vietā un sveikti ar piemiņAs šķīvjiem un ziediem. Kopā tās bija sešas ģimenes – Anna un Stanislavs Promi, Lūcija un Alberts Stivriņi, Valentīna un Jāzeps Japiņi, Valentīna un Alfons Stivriņi, Bronislava un Vladislavs Krīviņi, Monika un Antons Truļi. Cilvēka mūžs ir kā Jāņu nakts, kurā vakara dziesma satiekas ar rīta ausmu. Šie pāri atcerējās savu jaunību, seno un tik tuvo “Rūgts”, pārrunāja savus darba gadus. Tik daudz viņi savā dzīvē piedzīvojuši un redzējuši, bet pats galvenais nepazaudējuši savas labākās īpašības – optimismu, prasmi priecāties par dzīvi. Skatoties uz viņiem, daudzu sirsniņās iekrita pa prieka dzirkstij. Visus pārus arī sveica viņu mīļie, īpaši atraktīvu apsveikumu no savām meitām saņēma Japiņu ģimene, skanot melodijai “Lobs bej puika mūsu Jezups”.

Inga LEIKUMA Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 89 (20.11.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.