Valsts svētku ieskaņās…

11. novembris - Lāčplēša diena, kad Latvijā pieminam kritušos karavīrus un apzināmies, ka brīvībai ir augsta cena. Valsts svētkus gaidot, ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti ar stūriem uz augšu, kas simbolizē uzvaru.
Krāslavas Valsts ģimnāzijā jau pirmdien, 9. novembrī, gaisā virmoja pirmssvētku sajūtas. Gan skolotājiem, gan daudziem skolēniem pie krūtīm bija piespraustas sarkanbaltsarkanās lentītes.

Lāčplēša diena ģimnāzijā pagāja patīkamā steigā, pagūstot gan čakli pastrādāt mācību stundās, gan radoši darboties un skanīgi dziedāt pēcstundu aktivitātēs. Pie tam šajā dienā mūs apciemoja Visaginas “Verdenes” ģimnāzijas kolektīvs, ar kuru draudzība ilgst nu jau vairāk nekā desmit gadus! Ciemiņus sagaidījām Aglonā, kur lietuviešu draugiem bija iespēja apmeklēt Karaļa Mindauga un karalienes Martas kapa piemiņas vietu, pakavēties Aglonas bazilikā, kā arī apmeklēt tūristu iecienīto apskates objektu – Karaļa kalnu. Tad ceļš veda uz ģimnāziju, kur kopā ar mūsu skolēniem lietuvieši piedalījās dažādās svētku nodarbēs - apgleznoja stikla trauciņus, kuri rezultātā kļuva par stilizētiem svečturiem, ar savas tautas spēka zīmēm izrotāt simbolisku žogu (to pašu darīja arī ģimnāzijas skolēni savās klasēs) -, kā rezultātā tapa skaists, krāsains žoga fragments, kur visi varēja vērtēt skolēnu un ciemiņu radošumu, izdomu, kā arī mūsdienīgu interpretāciju senajām zīmēm.

Krāslavas Valsts ģimnāzijas skolotāja A. JAKOVELE

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 89 (20.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.