Lielisks kopīga darba rezultāts

1935. gadā Latvijas skolās tika organizēta akcija “Draudzīgais aicinājums”, kuras ietvaros ikviens varēja atcerēties par savu skolu un uzdāvināt tai grāmatas vai arī ziedot līdzekļus.

Akcijas “Draudzīgai aicinājums” pamatlicējs ir bijušais Latvijas valsts prezidents Kārlis Ulmanis, kurš savā vārda dienā bērnības skolai uzdāvināja grāmatas un lūdza, lai arī citi atceras par savām izglītības iestādēm. Šo ideju atbalsta un popularizē Draudzīgā aicinājuma fonds.

1994. gadā šo ideju atjaunoja Cēsu Valsts ģimnāzija. Katru gadu akcijas ietvaros tiek noteikts Latvijas skolu reitings. Šī pasākuma mērķis - izcelt labākās skolas, kas realizē vidējās izglītības programmu, pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem. Rādītāju noteikšanā tiek izmantoti viena mācību gada rezultāti, kas atrodami Izglītības un kultūras ministrijas Valsts izglītības un satura centrā. Tiek vērtēti sekojoši mācību priekšmeti - latviešu un angļu valodas, matemātika, vēsture un dabaszinības (bioloģija, fizika, ķīmija).

Apskatot reitingu par pagājušo mācību gadu, nevarēju nepamanīt, ka dabaszinību jomā pilsētas skolu vidū otro vietu ir ieguvusi Krāslavas “Varavīksnes” vidusskola. Ja apskata visu reitingu, ņemot vērā visas 4 nominācijas (ģimnāzijas, pilsētu vidusskolas, lauku vidusskolas un speciālās skolas), tad “Varavīksnes” vidusskola ierindojas 4. vietā starp vairāk nekā 60 mācību iestādēm. “Varavīksni” apsteigušas tikai divas Rīgas skolas un Daugavpils krievu licejs. Turklāt mūsu skola šo pozīciju nezaudē jau otro gadu pēc kārtas.

Natālija Zdanovska
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 89 (20.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.