Aleksandra Masļakova dzimšanas diena (Ir iemesls!)

Vārdi - “Mēs sākam JAK spēli” – ir zināmi miljoniem televīzijas skatītāju, tie ir nesaraujami saistīti ar cilvēku, kurš jau vairāk nekā piecdesmit gadus ir dažādu Krievijas televīzijas raidījumu vadītājs.

Tās ir TV pārraides, kuras liek mums smaidīt, bet reizēm arī smieties, vēderus turēdamiem. Šī cilvēka radošo ceļu apmirdzēja kāda zvaigzne, kura nosargāja viņu no nepatikšanām un likteņa triecieniem... Tas ir Aleksandrs Masļakovs.

Par slavenā TV raidījumu vadītāja bērnību un jaunību ir zināms ļoti maz. Vēl nav pienācis tas laiks, kad sāks nopietni izpētīt viņa biogrāfiju. Ir labi zināms, ka viņa tēvs bija kara lidotājs, kas izgājis cauri karam, bet pēc tam dienēja gaisa spēku ģenerālštābā, māte - mājsaimniece. Saša Masļakovs ir dzimis 1941. gadā, tajās dienās, kad PSRS teritorijā norisinājās traģiskākais kara posms. Viņš ir dzimis evakuācijā, Sverdlovskā, Urālos. Pēc skolas beigšanas Aleksandrs iestājās Maskavas Valsts transporta universitātē. Pēc augstskolas absolvēšanas sāka strādāt specialitātē... Taču...

Kopš 1964. gada Masļakova dzīve ir saistīta ar televīziju. Vēl būdams ceturtā kursa students, nākamā TV zvaigzne aktīvi piedalījās pašdarbībā un komjaunatnes darbā, un tad viņam un vēl 4 neprofesionāļiem piedāvāja vadīt jautru televīzijas raidījumu. Debija izrādījās veiksmīga, Masļakovu pamanīja.

Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 90 (24.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.