Svētku laiks Dagdā

img

Pasākumā, kas bija veltīts Latvijas dzimšanas dienai un notika Dagdas novada centrā, mēs bijām īpaši gaidīti viesi. Un bija skaidrs, kāpēc: gada nozīmīgāko svētku laureātus izvēlējās paši novada iedzīvotāji. Sabiedriskās apspriešanas gaitā tika izvērtēti vairāki priekšlikumi un pretendenti, kas tika iekļauti laureātu sarakstā.

Trīsdesmit vārdus un uzvārdus - labākos no labākajiem – nosauca novada pašvaldības vadītāja Sandra Viškure.

... Tautas nama zāle tikko ietilpināja visus viesus. Uz svinībām sapulcējās pagastu pārstāvji, bet atbilstošu atmosfēru pasākumā nodrošināja grandiozs koris, visa zāle kopīgi nodziedāja himnu “Dievs, svēti Latviju!”. Arī visa koncerta programma, kas papildināja apbalvošanas ceremoniju, liecināja par to, ka novada kultūras dzīvē ir sasniegti ievērojami panākumi. Jaunatne parādīja sevi visā krāšņumā, arī gados veci cilvēki uzstājās pārliecinoši!

18. novembris ir nozīmīga diena Latvijas vēsturē. Tāpēc likumsakarīga bija novadpētniecības biedrības “Patria” divu īsfilmu prezentācija. Novada ilgdzīvotāji Jānis Grišāns un Felicita Lesiņa atvēra tikai divas lappuses no pirmskara Latvijas dzīves. Divas dokumentālās filmas - brīnišķīgs starts, gatavojoties Latvijas Republikas simts gadu jubilejai! Vēstures notikumu liecinieki - tas ir nenovērtējams novadpētniecisks materiāls, tāpēc ļoti gribas kārtējo reizi pateikties Aivaram Arnicānam - par viņa pašaizliedzīgo darbu. Bet novadpētniecības biedrības “Patria” vadītājs publiski izteica lielu pateicību par sadarbību biedrības “aglona.net” pārstāvjiem - Elizabetei Viļumai – Gražulei un Artūram Gražulim.

Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 90 (24.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.