„Latvian voices” – neatkārtojams pārsteigums!

img

Daudziem svētki saistās ar skaļiem festivāliem un ballītēm līdz rītausmai, taču tādi nav Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena. Šajos svētkos cilvēki vēlas apmeklēt kaut ko īpašu. Pēdējos gados krāslaviešiem ir dota šādā iespēja.

Labi atceros izjūtas pēc pagājušā gada svētku koncerta, kurā uzstājās grupa “Framest”. Mazpilsētu kultūras dzīvē ir salīdzinoši grūti nodrošināt šāda līmeņa pasākumus, vairāku iemeslu dēļ, taču stāsts nebūs par to. Stāsts būs par sešām meitenēm – divām Laurām, Andru, Noru, Zani un Elīnu. Visas kopā viņas ir a cappella vokālās grupas “Latvian voices” dalībnieces. Tieši “Latvian voices” uzstājās Latvijas dzimšanas dienas koncertā Krāslavā.

Meiteņu vienīgais mūzikas instruments ir viņu balsis, savdabīgas un skanīgas. Viņas ir izveidojušas savu unikālo muzicēšanas stilu. “Latvian voices” repertuārā ir gan latviešu tautasdziesmas, gan latviešu oriģināldziesmas, kā arī visā pasaulē pazīstami skaņdarbi. Lielākā daļa repertuāra ir pašu meiteņu aranžēts un komponēts.

Grupa sešu gadu laikā ir uzstājusies daudzviet Eiropā un ārpus tās: Austrijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā, Francijā, Šveicē, Īrijā, Dienvidkorejā, Amerikā. Ieguvušas vairākas uzvaras pasaules mēroga konkursos. Plašākai sabiedrībai kļuva pazīstamas pēc uzvaras Pasaules koru olimpiādē, sieviešu kamerkoru kategorijā. Tas notika 2012. gadā ASV.

Inga Pudnika
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.90 (24.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.