Altārsvētki Grāveru Erceņģeļa Mihaila baznīcā

Kurš gan nepazīst savu sargeņģeli? Tas vienmēr sēž uz labā pleca un ausī čukst darīt labus darbus, intuitīvi liek mums noprast tuvojošās briesmas.

Ja tos pabaro ar lūgšanām un palutina baznīcā ar sveču liesmiņām, tie kļūst jautrāki, modrāki un iečukst mums arī kādu ideju, radošu domu vai drosmes un pacietības šķipsniņu, lai pārvarētu dzīves grūtības.

Tāpat kā mums darbā ir savi priekšnieki, arī jūsu sargeņģeļiem ir priekšnieks - Mihails - visu eņģeļu eņģelis, pie kura var griezties ar lūgšanām, lai tas stiprina visus eņģeļus, kas ir jums apkārt. Ja kādreiz jūs velk uz sliktiem darbiem, sliktām domām, kārdinājumu, meliem un neiecietību, tad ziniet, ka jūsu labais eņģelis kļuvis vājš un tā vietu cenšas ieņemt dēmons.

Lai atgādinātu, ka labie eņģeli ir jābaro ar lūgšanām un jālutina ar svētīta ūdens peldēm, katru gadu 21. novembrī tiek svinēti svētki - Erceņģeļa Mihaila (citā lit. saukts par Mihaēlu, Miķeļi) un citu Bezmiesīgo Debesu Spēku kopsvētku diena. Erceņģeļa Mihaila goda diena ir Eņģeļa diena visiem kristītiem cilvēkiem un dubultsvētki tām pareizticīgo baznīcām, kuras nosauktas Erceņģeļa Mihaila vārdā.

Grāveru Erceņģeļa Mihaila baznīca šajā dienā svin arī savus altārsvētkus. Šogad svētku dievkalpojumu apmeklēja vairāk nekā 100 ticīgo ne tikai no Grāveru ciema, bet arī no blakus novadu ciemiem un pilsētām - Dagdas, Rēzeknes, Daugavpils, Krāslavas.


Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 90 (24.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.