Praktiskās audzināšanas nedēļa jaunsargiem

Visa nedēļa no 10. – 13. novembrim jaunsargiem bija noslogota. 10. novembrī jaunsargi PII “Pīlādzītis” audzēkņiem prezentēja, kāds mums ir inventārs – mugursoma, sapieru lāpstiņa, blašķe utt., organizēja nelielu stafeti ar inventāra pielietošanu, skriešanu un rāpošanu ar mugursomu plecos un ķiveri galvā, kā arī aktivitāti ar “granātas mešanu”.

11. novembrī tāda pati nodarbība notika arī PII “Pienenīte”. Turpinājumā mēs satikām Lāčplēsi un spēlējām dažādas spēles. Zēni veica spēka vingrojumus, mēģināja pārvilkt virvi, meta mērķī riņķus, nobeigumā visi iededzām svecītes par godu Lāčplēša dienai. Bērni ļoti atbildīgi veica visus uzdevumus, un bija jūtama īsta, patriotiska gaisotne.

Šīs pašas dienas pēcpusdienā kopā ar “Varavīksnes” skolas skolotājām Irēnu Gončarovu un Janīnu Romanovsku 6.klašu skolēniem novadījām nodarbību, kur zēni sacentās veiklībā un gudrībā. Zēni rādīja, cik reizes viņi var pievilkties pie stieņa, atspiesties, cik ātri spēj labirintā atrast nepieciešamo un salikt numuru secības. Bērniem tika atļauts darboties arī ar jaunsardzes piedāvātajiem ieročiem.

Jaunsargu instruktors Dzintars Patmalnieks
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 91 (27.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.