Darba mīlestība nāk no ģimenes

img

Sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 97. gadadienu Krāslavas novada pašvaldība piešķīra Pateicības rakstus iedzīvotājiem, kuri ar savu darbu un ieguldījumu veicinājuši mūsu novada attīstību, augšupeju un atpazīstamību. Par lielo ieguldījumu un neizsīkstošo enerģiju Krāslavas novada kultūras dzīves un bibliotēku tīkla attīstībā un modernizēšanā Pateicības raksts tika piešķirts Krāslavas novada centrālās bibliotēkas direktorei Valentīnai Magidas. 22. novembrī Valentīnai bija arī dzīves jubileja.

Sarmīte Ēlerte ir teikusi: “XXI gadsimta modernajai Latvijai ir nepieciešamas institūcijas, koncentrēti atspēriena punkti, kas paātrina attīstību. Tas, vai mēs spēsim un mācēsim šai telpai pieslēgties un gūt no tās labumu gan sev, gan Latvijai, visbūtiskākajā veidā ietekmēs latviešu identitāti XXI gadsimtā. Bibliotēka ir šāds balsts modernitātei. Bibliotēka ir plaši vārti uz informāciju, idejām, risinājumiem un bibliotekāri ir nepieciešamie ceļveži, kas palīdz atrast svarīgo un jēdzīgo informācijas jūrās.” Krāslavas novada centrālā bibliotēka tam ir spilgts piemērs.

Kādā darba dienā pēc Pateicības raksta saņemšanas un jubilejas, Valentīna Magidas piekrita īsai intervijai:

Šogad pavasarī klajā nāca mūsu eksprezidenta Valda Zatlera grāmata “Kas es esmu”, kas tika dāvāta arī bibliotēkām. Ja šo jautājumu uzdotu Jums, kāda būtu atbilde?

Vienā vārdā – bibliotekāre, plašākā mērogā sevi pozicionēju kā kultūras darbinieku. Protams, esmu māte, meita un omīte.

Neapšaubāmi, esat cilvēks īstajā vietā, to apliecina gan lasītāji, gan Jūsu kolēģi. Vai uz šo amatu gājāt mērķtiecīgi?

Jā, tas ir sapnis, kas izlolots no bērnības. Es uzaugu kultūras darbinieka ģimenē un arī savu turpmāko dzīvi nevarēju iedomāties savādāk. Vēlējos kļūt par kultūras darbinieku vai skolotāju.

Iveta Leikuma Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 91 (27.11.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.