Aizraujošā matemātika

img

Jau piekto gadu pēc kārtas novembra pēdējā nedēļā Krāslavas Valsts ģimnāzijā pulcējas visu pilsētas un novada skolu 7. klašu matemātiķi un viņu skolotāji, lai piedalītos matemātikas konkursā. Pasākuma mērķis ir pierādīt, ka matemātika var būt vienkārša, saprotama, aizraujoša un pielietojama ikdienā.

Pasākums sākās ar Krāslavas Valsts ģimnāzijas direktora Jāņa Tukāna svinīgo uzrunu, kurā viņš, būdams arī pats matemātiķis, uzsvēra eksakto zinātņu nozīmi dzīvē un sveicināja dalībniekus skolā, kurai ir bagātas matemātiskās tradīcijas. Bet veiksmes vēlējumus konkursa dalībniekiem izteica Krāslavas novada domes IKN vadītājas vietniece Snežana Petroviča.

Konkursā bija pulcējušās 8 komandas (katrā 5 gudrinieki), līdz ar to darbojās arī 8 skolotāji, kuriem bija jāsagatavo kāds no konkursa uzdevumiem. Skolēni pārvietojās pa stacijām - ko tik tur nenācās darīt! Loģiski domājot, pabeigt skaitļu rindu, milzīgā burtu jūklī atpazīt skaitļu nosaukumus, no kartupeļiem izgriezt kubus, iejusties Amerikas skolēnu ādā, skatoties multfilmu “Nu, pagaidi!”, atpazīt un saskatīt dažādas figūras.

Liene ANDŽĀNE, matemātikas skolotāju MA vadītāja

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.92 (01.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.